©2018 by Billby Gård. Proudly created with Wix.com

Sverige

Om Billby

Varumärket Billby
Billby tillverkar och säljer produkter inom segmentet  ”Country lifestyle”. Både som gård och varumärke vill vi värna om en levande landsbygd där vårt motto är "För Ett Socialt Lantliv". Med stil och kvalitet som ledord strävar vi efter att förmedla en lantlig elegans i alla våra produkter.

 

Lantlivet för oss är centralt och vi vill kunna erbjuda alla som har ett socialt lantliv produkter som passar dem i samband med jakt, apport, ridning, inredning eller bara  friluftsliv i skog och mark.
 

Våra knivar och väskor är handtillverkade med noggrannhet och hög kvalitet för att kunna tjäna sina blivande ägare under generationer.
 

Varumärket Billby kommer från namnet på den gård  som  grundarna och ägarna driver. Namnet kommer från Billby Gård som  har funnits som gård sedan 1200 talet och inom familjen sedan 1800 talet.   

Billby Gård AB
Billby Gård ligger vackert belägen blickande över Mälaren i söder och direkt angränsande till Sveriges äldsta, och kanske vackraste stad, Sigtuna i öster.  

 

Billby Gård bedriver idag i huvudsak  jord-och skogsbruk. På gården finns ett stall som hyrs ut till Stina Åstrand som bedriver en ridskola där.  Billby Gård består både av jordbruksmark men till största  delen skogsmark. Vi jobbar därför mycket med viltvård och vi är stolta över att ha jobbat fram en stark viltstam med en i huvudsak fin rådjurs- och älgstam.

 

Med en jord- och skogsbruksverksamhet så nära en  omfattande civilisation som Sigtuna stad lever vi i en nära social anslutning till människor som vill nyttja marken för rekreation.Vi kommer även iordningställa en gårdsbutik där du kan hitta våra produkter och träffa oss på gården.
 

Butiken kommer att ligga i samhörighet med Ridcentret i en härlig lantmiljö.

Billby Gårds historia
Billby Gård har en stor plats i  svensk historia. Billby Gård omnämns redan under Vikingatiden och i samband med grundandet av Sveriges första stad Sigtuna.
 

Det äldsta skriftliga belägg för namnet Billby finns  dokumenterat redan 1289.
Marken har sedan 1800-talet ägts av familjen von Essen och idag deras ättlingar. Gården är vackert placerad i Sveriges vagga dikt an Sigtuna stads  gränser med utsikt över Mälaren.

 

Billbys gårdscentrum är sannolikt byggt på platsen för den gamla Vikingagården. Inom Billby Gårds markareal  ligger även Habor Slätt. Detta är den ursprungliga platsen för den fornnordiska legenden om Habor och Signhild som sammanknyter  gårdarna Signhildsberg och Billby. Signhildsberg kallades 
 

Fornsigtuna fram till till 1600-talets ägare av gården Åke Rålamb döpte om platsen. Han valde namnet Signhildsbern  efter den fornnordiska sagan om prins Habor och  prinsessan Sighnild. En saga som sedan 1559 varit  förknippad med Fornsigtuna (Signhildsberg) och Habor på Billby. 
 

Sagan om Habor och Signhild blev under vikingatiden  en populär folkvisa som sjungits i århundraden i hela Norden. Under 1600-talet var den sannolikt den mest  populära folkvisan i Sverige och omnämndes redan  under 1500-talet. Det är en lång visa på hela 62 verser. Sveriges Romeo och Julia.